Бургас, Култура

„Жан и Беатрис” идват в Бургас

0

релъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждание.”

С тази предизвикателна обява започва пиесата на Карол Фрешет „Жан и Беатрис”.

Представлението на Театър „Българска армия” ще се играе в Бургас на 30 януари, от 19:00 ч. на сцената на Кукления театър. Постановката на Бойко Илиев гостува в черноморския град по покана на Маруся Русева и нейното „Арт Ателие”.

На сцената ще излязат Елена Петрова и Иван Радоев. Те ще пренесат публиката в голям град със стъклени небостъргачи. В един от тях, на трийсет и третия етаж, своя принц очаква красивата Беатрис. Тя има дълги коси, които се стелят на вълни и стигат почти до под кръста, също като средновековна принцеса…

Това е една съвременна приказка за двама самотници, които са възприели жестоките правила на големия град, където всеки е сложил своята броня, за да го защити от пошлостта, агресията, лъжата. Героите търсят истината за себе си и за другия, а това като че ли вече е невъзможно.

Жан и Беатрис пътуват един към друг и това Пътуване минава през толкова измислици, илюзии, лъжи, фантазии, че на финала героите се питат: за какво беше всичко това? Пият кафе и мълчат. Той поставя ръката си върху нейната и така е всяка сутрин.

Приказката за съвременната принцеса, която никога не е обичала, има своя край… и той е изпълнен… със светлина!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега