Общество

Исторически жеги в Австралия

0

Австралийският град Сидни преживя най-горещият си ден от 79 години насам, след като термометрите достигнаха 47,3 градуса по Целзий, съобщава австралийския канал ABC. Австралийските власти обявиха най-висока степен на опасност от горски пожари и пълна забрана за публично палена на открит огън в целия град.

Неделните температури останаха малко под тоталният рекорд в региона от 1939 г., когато живакът е ударил 47,8 градуса по Целзий.

Благотворителната организация „Мисия Австралия“ е помогнала за предвижването на бездомни хора до болници за лечение, докато други са били настанени в приюти, за да се скрият от горещината.

Около 7 хил. имота в щата Нов Южен Уелс останаха без електричество, заради високите температури, предаде „Сидни морнинг хералд”.

Участниците на международния тенис турнир в Сидни бяха принудени да напуснат корта в 10:00 часа местно време, след като температурите надвишиха 40 градуса.  

Повече от 200 метеорологични рекорди бяха отчетени в Австралия в периода между декември 2016 г. и февруари 2017 г., когато страната бе залята от огромни жеги, горски пожари и наводнения. Експертите предупредиха, че температурите на сушата и в моретата са били засегнати сериозно от изменението на климата, което води до по-екстремни метеорологични условия. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега