Общество

Израел обиди японския премиер с неуместно поднесен десерт

0

Японският премиер Шиндзо Абе и съпругата му са обядвали с израелския премиер Бенямин Нетаняху и неговата съпруга. Тяхната среща обаче била помрачена от неуместно поднесен десерт, който представлявал обида за Абе. Десертът бил поднесен в обувка, пише Business Insider.

Макар сервирането на храна в обувка да изглежда странно във всяка една култура, този жест има особено специално и обидно значение в Япония.

„Това беше глупаво и безчувствено решение“, коментира високопоставен израелски дипломат. „Няма нищо по-презряно в японската култура от обувките. Там не само не влизат с обувки вкъщи, но няма да видите обувки и в офисите им. Дори премиерът, министрите и членовете на парламента не носят обувки на работа. Това е все едно да сервираш на гост евреин шоколад в чиния във формата на прасе“, добавя дипломатът.

Не е ясно какво послание е искал да изпрати израелският готвач Сергев Моше, сервирайки шоколад в обувка, но е предизвикал смут. „Нито една култура не слага обувки на масата“, казал е японски дипломат. „Какво точно си е мислел този знаменит готвач? Ако това е било замислено да бъде смешно, не го намираме за такова. Мога да ви кажа, че обидихте нашия премиер“, добавил е той.

Вестник The Times of Israel цитира източник, близък до готвача, който коментира, че обувките всъщност са били от метал.

 Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега