Бургас, Област Бургас, Спорт, Топ новини

Изложба показва футболната слава на Средец

0

В Средец предстои откриване на изложба, обобщаваща период от 70 години футбол в странджанския град. Тя обхваща периода от 1951 година до 2021 в повече от 60 фотографии. Повече от 4 месеца е отнело на организаторите от ОДК -Средец да издирят ценните фотоси, информация за хората и събитията.

Доста по-трудно се е оказало фиксирането на точната година визуализирана на снимките, поради това, че много от футболистите вече не са сред живите. Нужното внимание се отделя на голяма част от футболистите прославили Средец в страната и чужбина, акцент се поставя на футболисти като Златко Янков, Пейо Николов и Пейо Мишинев с тяхната професионална кариера, клубове и постижения.

“Опитах се да обхвана максимално голям период от време, за който има снимков материал. Първите сведения за футболна дейност в Средец са от 1948, 49, а първите снимки в изложбата са от 1951, сами виждате, че обхващаме почти цялата история на футбола. Отдаваме уважение към много футболисти с подобна изложба. Тя ще бъде постоянна и може да бъде видяна свободна в сградата на ОДК.” сподели инициаторът на изложбата Марин Димов.

Сред спортната общественост много добре се е приела идеята за подобна изложба, а съвсем скоро предстои допълнение, показващо спортни деятели и треньори работили през годините в града.

Изложбата се осъществява със съдействието на Община Средец и под патронажа на инж. Иван Жабов, който също присъства на част от снимките като вратар на ФК “Странджа”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега