Бургас, Култура, Топ новини

Изложба от Националния природонаучен музей на САЩ гостува в Бургас

0

На 21 юни от 11:30 часа във фоайето на втори етаж в Културен център НХК ще бъде открита двуезичната фотодокументална изложба „Избухване: Епидемии в един свързан свят“ (Outbreak Epidemics in a Connected World).

Експозицията е на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ. В Бургас изложбата се представя с подкрепата на Община Бургас и Посолството на САЩ в България.

Авторите на събитието обръщат внимание на факта, че светът е свързан с глобалните пътувания и търговия, с технологиите и с нашите микроби. Паната, които ще видим в Бургас, са адаптирана версия на голямата експозиция на един от най-посещаваните природни музеи в света.

18-те пана представят връзките между човешкото здраве, животинския свят и околната среда. Основните теми на експозицията са: пренасянето на микробите от животните към хората и влиянието на околната среда за разпространението на патогенните бацили; появата, разпространението и лечението на болестите СПИН, Ебола, Зика, туберкулоза, Covid-19; изследването на епидемиите и ролята на личното поведение, обществените промени и общата координация за намаляване на огнищата на смъртоносни болести.

„Искаме хората във всички страни, независимо от различните социални условия, да имат ефективни начини за информация и комуникация относно инфекциозните болести”, казват организаторите на изложбата.

Експозицията е с вход свободен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега