Бургас, Общество, Топ новини

Избраха лого за Международното математическо състезание в Бургас догодина

0

Община Бургас благодари на всички ученици, които с желание и креативност се включиха в конкурса за лого на Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition), което ще се проведе догодина в нашия град. Беше изключително трудно да се избере само едно от всичките 23 интересни предложения. Потърсено беше и мнението на Председателя на Изпълнителния комитет на състезанието д-р Вен-Хсиен Сун.  Все пак след дълги дискусии журито обяви за победител логото на Никола Коларов, ученик от ППМГ “Акад. Никола Обрешков”. На второ и трето място се класираха Ана Стоянова и Николай Иванов от същото училище. Община Бургас присъди и две поощрителни награди за най-малките участници в конкурса. Това са 11-годишните Марина Канариева и Алек Петров. За първо място е предвидена парична премия от 300 лв., а за останалите призьори предметни награди. Победителите ще бъдат уведомени допълнително кога и къде да ги получат.   

Нямаме съмнение, че бургаските ученици ще се справят също толкова добре в самото състезание догодина и предварително им желаем успех!

IMC (International Mathematics Competition) e сред най-престижните в света. За Бургас е чест да бъде негов домакин. Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на образованието тук.

Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава. Една от неговите най-важни цели е да се създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи за преподаване.

Освен, че ще предостави възможност на участниците да докажат своите математически способности и талант, състезанието също така ще се превърне в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството.

Нашият град ще бъде домакин на IMC в периода 1-7 юли 2018 г.

 

* В галерията снимки можете да видите избраното за победител лого, както и всички останали предложения.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега