Крими, Област Бургас, Топ новини

Избиратели в Бургаско дават гласа си срещу брашно и макарони

0

Избиратели в Бургаско са били приканвани да продадат гласа си на предстоящите парламентарни избори, получавайки храна. Сред предлаганите стоки били колбаси, брашно и макарони. Това заявиха на пресконференция окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши-комисар Калоян Калоянов.

От миналата седмица насам в цялата страна се провеждат специализирани полицейски акции срещу купуването и продаването на гласове за вота на 11 юли. На територията на област Бургас има задържани до този момент 24 души. Арестите са извършени в общините Бургас, Несебър, Поморие, Руен и Карнобат.

Досега има образувани 16 досъдебни производства, поясни Калоянов.

Освен срещу храна, търговията за гласове в Бургаско включва и даване на пари преди и след изборите, опрощаване на заеми, предоставяне на ваучери за дребна техника. Силно впечатление на разследващите прави и друго интересно явление – сключването на договори за работа, като финансовите възнаграждения са в размер на петцифрена сума. Според тях това се прави с цел купуване на гласове, но под формата на договор.

Цената на един глас в област Бургас варира от 10 до 150 лева, като се очаква тя да се увеличава още в дните до изборите.

От полицията и прокуратурата в Бургас бяха категорични, че ще се борят с всички позволени средства срещу този тип престъпна дейност.

Акцията срещу купуването и продаването на гласове ще продължи да приключването на изборния ден в неделя.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега