Бургас, Политика, Топ новини

Ивелина Василева: Винаги заставаме зад инициативи, които са в подкрепа на местната общност

0

Острото противопоставяне на местните хора за изграждане на каменна кариера в близост до бургаското село Маринка, финализирането на проекта за изграждане на канализация, както и по-строги санкции за шофьорите нарушители бяха основните теми, които кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Бургас обсъдиха с жителите на населеното място.

„С действията си сме доказали, че винаги заставаме зад инициативи, които са в подкрепа на местната общност. За нас здравето на хората и опазването на околната среда са изключително важни и никога не сме правили компромис с това“, заяви водачът на листата за народни представители на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева по повод изгражденето на каменна кариера в близост до селото.

По думите й е задължително всички процедури да се реализират при пълна прозрачност, да се чуят аргументите на местното население в най-ранен етап, преди да бъдат взети решения. В конкретния случай когато са били процедирани документите не са отчетени всички фактори, които влияят върху здравето и околната среда. Процедурите са се провеждали на тъмно, без да се даде възможност на местните хора за обществено обсъждане, стопиране или обжалване.

news-30785-41634Василева допълни още, че в администрациите трябва да работят експерти, които да осъществяват строг контрол, за да се спазват всички законови изисквания. Само по този начин няма да се стига до ситуации като тази, в която жителите на Маринка се принудиха да протестират срещу изграждане на каменна кариера.

От ГЕРБ се ангажираха при следващ мандат за партията да разрешат друг наболял за местните хора проблем, а именно да финализират  проекта за изграждане на канализация в с. Маринка. През годините канализацията е изграждана постепенно. За последния трети етап условието на ПУДООС, от където идва финансирането на проекта, е било Община Бургас да осигури средства за изграждането на пречиствателна станция . Към настоящия момент Община Бургас е изпълнила изискването на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и пречиствателната станция, на стойност 1,5 млн. лева е в напреднал етап на изграждане, остава държавата да изпълни своя ангажимент.

На притесненията на местните хора, че през населеното място минава международен път, което е предпоставка за редица пътни инциденти, причинени от висока скорост, кандидатът за депутат Иван Вълков отговори, че при следващ мандат ГЕРБ ще предложи да бъдат приети промени в Наказателния кодекс, които  да въведат по-строги мерки и по-ефективни наказания за шофьорите нарушители. Той сподели още, че европейската директива е успешно транспонирана в българското законодателство и към настоящия момент наказателна отговорност носят не само шофьори нарушители от страните членки на ЕС, но и от всички асоциирани държави.

В срещата участие взеха и кандидатите за депутати Румен Желев, Жечо Станков и Христо Колев. Жителите на селото изказаха своята радост, че в листата на партията за народни представители в лицето на Христо Колев те имат свой представител, тъй като Колев е местен човек.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега