Бургас, Политика, Топ новини

Ивелина Василева: Трябва да се сложи край на безразборната сеч

0

“Твърдо смятам, че трябва да се сложи край на подобни явления. Всички сме много притеснени от сигналите за безразборна сеч. Подкрепям всички мерки за затягане на контрола”. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева каза в студиото на „Събуди се” по повод сигнала за незаконна сеч в защитената местност “Силистар” (вижте повече във видео-репортажа на Цеца Алексова). 

“Всяка една мярка, която ще доведе до ефект трябва да бъде приложена, за да се подкрепи българската гора и българската природа, защото тя е важна за хората в България. Без гората няма вода, чистота на въздуха и добри условия за живот”, допълни екоминистърът.

Василева обяви, че ще има наказани и за случващото се в резерват „Сребърна”. Това ще са дисциплинарни мерки за служителите, които са се отнесли несериозно към сигнал, подаден от граждани.

“Случващото се в резервата е притеснително – то сочи към години на безотговорност. Цялата история започва през 2002 г. и все още няма съоръжения, показва проверката ни. Част от съоръженията, които не са въведени в експлоатация, включва и помпени станции, през който отпадните води отиват в ями и се отичат в езерото. Важно е в случая всеки да понесе своята отговорност”, коментира Василева.

Тя беше категорична, че министерството ще продължи да следим какво се случва там.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега