Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Ивелина Василева е номинирана за депутат от Бургас (ВИДЕО)

0

Бившият бургаски депутат от ГЕРБ Ивелина Василева се включи в заключителната част на фотоконкурса „Моят Бургас…моята Европа. Аз оставам тук!… А ти?’.

Освен, че награди част от участниците, тя поздрави младите хора, които са подкрепили инициативи обединяващи усилията за запазване на една красива, модерна и стабилна България.

Самата Василева съобщи пред камерата на VoxBurgas, че вече е номинирана за нов мандат като депутат от Бургас. Ето и цялото интервю с нея:

Г-жо Василева, предстоят парламентарните избори и номинациите в ГЕРБ, предполагаме, вече текат. Имате ли номинация за водене или участие в някоя от листите?

Аз получих номинация от бургаската организация, за което благодаря на своите колеги. Да, очакваме да излязат листите, знаете, че каквито и да бъдат съставите и подредбите на листите за нас стартът на изборите означава пълна мобилизация и отдаване на каузата да се борим за доверието на българските граждани, да формулираме нашите тези, нашите политики, нашите приоритети за бъдещето на страната. Няма да се отклоним от своето твърдо убеждение, че кампаниите трябва да бъдат водене по позитивен начин. Трябва да акцентират върху политиките, а не върху противопоставянето и още по-малко върху нечестни удари под кръста.

Надяваме се, че българските граждани за пореден път ще вземат своето разумно решение и ще направят своя разумен избор.

Бяхте част от несъстоялия се втори кабинет на ГЕРБ като министър на екологията. Говорите ли си вътрешно-партийно за номинации за един бъдещ кабинет? Спряга ли се Вашето име за подобни позиции?

Такива разговори не се водят и такива подобни тези ги възприемам като някаква форма на спекулации. Както споменах, няма никакво значение къде и как участва човек, който споделя каузата на ГЕРБ, каузата за европейското развитие на България, стига да може да се отдаде на това да даде най-доброто от себе си, за да се случат нещата за България по най-добрия начин. България наистина да продължи своя път към своето по-добро бъдеще.

Как ще коментирате назначението на зам.-кметът по екология Атанаска Николова в Министерството по екология. Създава ли бургаската организация на ГЕРБ тенденция за участие в Екологичното министерство? Това означава ли, че тук има доста добри експерти по тази материя?

Аз като бивш зам.-министър на екологията и като човек, който е работил с г-жа Николова в Община Бургас, изключително много ценя нейната експертност и професионализъм. Убедена съм, че това е поводът тя да бъде избрана като член на това правителство, защото знаете, че това е основната й отличителна черта. Тя има чисто експертно познание, което, надявам се, ще спомогне за разрешаването на драматичните проблеми в това министерство, натрупани през последната година и половина.

Знаете за спряната оперативна програма “Околна среда”, зациклянето на голям брой проекти, проблемите, които има и с бенефициентите и със строителния бранш, които не са получавали заплащане, за извършване вече от тях дейности, близо 6 месеца. С други думи смятам, че това е един добър пример за експертно присъствие в изпълнителната власт и нищо повече от това.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега