Бургас, Политика

Ивелина Василева: 3.5 млрд. лв. са средствата по ОП „Околна среда” през новия програмен период

0

3.5 млрд. лв. са средствата по Оперативна програма „Околна среда” през новия програмен период. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на форум „Предизвикателствата и перспективите пред пчеларството” в Бургас. 

„Чрез оперативната програма ние инвестираме в опазването на околната среда. Това са средства за по-добра екологична инфраструктура, за запазване на биоразнообразието и на защитените  зони и територии,  средства, които ни осигуряват превенция от нежелани природни явления”, каза министър Василева.

Василева посочи, че утвърждаването на България  като страна за производство на биологично чиста продукция има огромен потенциал. „МОСВ е в подкрепа за развитието на чисто и екологично производство, затова и работим в тясно взаимодействие с колегите от министерството на земеделието и храните”, добави тя.

„МОСВ се опитва с политиките, които провежда,  да подпомага вашата дейност, защото осъзнаваме колко важна е тя”, обърна се Василева към присъстващите представители на бранша. „Можете да разчитате на нашата подкрепа. Вашата работа е важна за опазване на екосистемите и за подобряване на генетичня фон”, каза още министърът.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега