Бургас, Политика, Топ новини

Ивайло Московски: Продължаваме проекта Супер Бургас

0

Продължаваме инвестициите, свързани с развитието на проекта Супер Бургас. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при отварянето на Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас. На събитието присъстваха и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Община Бургас Димитър Николов, представители на местната и централна власт и др.

Първият круизен сезон на пристанището беше изключително успешен, каза министър Московски. За периода март – ноември 2014 на новоизградената Морска гара Бургас са акостирали 27 пасажерски кораби с над 40 хиляди пътници. “За следващата година сме предвидили инвестиции на стойност над 12 млн. лева в пристанище Бургас“, заяви министърът. В инвестиционният план за следващата година са заложени изграждането на втория модул на Морската гара, както и реконструкцията на една от най-старите постройки на пристанището – Магазията. Планира се и цялостна рехабилитация на вълнолома на пристанището.

Министър Ивайло Московски, заедно с министър Ивелина Василева и кмета на Бургас Димитър Николов откриха новопостроеното хале на  Яхт клуб „Порт Бургас”, което е част от проект за изграждане на нов яхтен термиал на пристанището, на обща стойност 600 000 лв. До началото на Откритото европейско първенство по ветроходство през месец август 2015 година, на което страната ни е домакин се очаква да бъде завършен целия комплекс от закрити съоръжения.

Московски морска гараВ рамките на своето посещение в града министър Московски направи инспекция на строителството на Бреговия център за управление на корабния трафик, който е част от проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS)“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. и се изпълнява от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. По време на инспекцията стана ясно, че строителството се извършва съгласно утръвдения график. Напредъкът по проекта е 68% и се очаква до средата на следващата година да бъде завършен.

По рано през деня, министър Московски присъства на  церемонията по издигане на флаговете на централния площад в града, придружен с военен церемониал. След като вчера министърът посети жп участъка Нова Загора – Симеоновград, днес той продължава да следи лично ситуацията в наводнените райони в други части на страната. Министърът посети язовир Средец заедно с министър Ивелина Василева и продължава своя  към Елхово и Гълъбово, където двамата министри ще се присъединят към министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който е председател на Кризисния щаб за преодоляване на щетите от наводненията.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега