Бизнес, Общество, Политика

Ивайло Калфин: Хранителните помощи ще идват главно от български производители

0

Храните, които бедните ще получават като помощи тази година, ще идват главно от български производители. Това обеща социалният министър Ивайло Калфин.

„Целта е да насърчим доставките на родни стоки, защото досега по-голямата част от продуктите са били вносни”, коментира вицепремиерът, цитиран от „Стандарт”.

В сряда кабинетът откри процедурите по програмата за подпомагане на най-нуждаещите се. Бюджетът й е 123,3 млн. евро. С тях в следващите 7 години 250 000 семейства ще получават помощи. Освен традиционно раздаваните захар, брашно, боб, ориз, олио, за семействата ще има още консерви и бисквити.

„Ще ми се да насърчим доставките на стоки, които се произвеждат в България, защото предишни години по-голямата част от продуктите са били вносни”, коментира Калфин.

Ще се вземат мерки и продуктите да са качествени, вместо на бедните да се дават стоки с изтекъл срок на годност, каквито случаи имаше предни години.

Според вицепремиера реалното раздаване на хранителните пакети може да започне през май-юни. В най-скоро време ще бъде избрана партньорска организация, която да доставя продуктите до потребителите. След това ще се проведат обществените поръчки за съответните храни. Те ще бъдат за срок от една година.

Източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега