Бургас, Политика, Топ новини

Ива Митева: Ще направим всичко възможно, за да съставим кабинет

0

Смятам, че трябва да направим всичко възможно, за да сформираме кабинет. Но много зависи какви ще са резултатите от гласуването и каква ще е конфигурацията. Ясно заявихме с кои партии няма и не искаме да управляваме заедно. Много е важно и колко гласове ще съберат “Изправи се – Мутри вън” и “Демократична България”, с които бихме работили съвмествно. Аз силно се надявам нашият резултат да бъде много по-добър от изборите през април. 

Това заяви в Бургас Ива Митева от “Има такъв народ” и председател на 45-ото Народно събрание. Тя добави, че е убедена в по-доброто представяне и на бургаската листа на партията. Митева каза още, че в лицето на Ивайло Вълчев, който отново е водач в листата на “ИТН” в област Бургас, е направен правилният избор на личност. На изборите на 4 април той постигна сериозно постижение и успя да събере над 6000 преференциални гласа.

“Това, което виждам е, че има надежда в хората и те оценяват личностите. Всеки търси личности, поне това са впечатленията ми от моите срещи с тях. Радвам се, че бургаската листа, в лицето на Ивайло Вълчев, има толкова много преференции. Явно сме попаднали на добрата личност. На мнение съм, че повече личности трябва да влизат в политиката.

Тук виждам доста млади хора и искам те да са част от нея, защото те са бъдещето. Ние сме при хората, за да ни споделят и поставят проблемите, които имат, а ние сме тези, които сме длъжни, за да започнем да ги решаваме”, добави още тя.

По думи на Ива Митева има много важни закони, които трябва да бъдат внесени в евентуално бъдещо правителство. Сред основните са преизчисляването на пенсиите, реформата в съдебната система и за защита на свидетелите. 

“Много са въпросите, които трябва да започнат да се обсъждат, но не само от нас, а и от останалите партии, с които бихме работили, за да можем да направим едно добро законодателство”, коментира Митева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега