Бизнес, Бургас

IT секторът иска да работи в Бургас

0

Представители на IT сектора се срещнаха с кмета Димитър Николов. За делови разговор в Бургас пристигнаха Стефан Бумов – председател на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на “Софика Груп”, и Пламен Жечев – мениджър в  Cisco Systems.

Обсъдени бяха възможностите в скоро време градът да привлече още фирми, които предоставят аутсорсинг на бизнес процеси, както и такива, предоставящи IT инженерингови услуги. Един от поводите за срещата е проявеното желание на такива компании, изцяло работещи в белия сектор, да разширяват дейността си извън София.

Българска аутсорсинг асоциация е браншова организация, чиято цел е да обединява интересите на субекти, които предоставят аутсорсинг услуги, да развива конкурентността на средата и да създава допълнителни условия за привличането на чужди инвестиции в сектора. Като основен проблем гостите определиха липсата на подходящи бизнес площи за развитие на този тип услуги.

“Добре сте дошли! Тази година при нас заработиха подразделения на “Мусала Софт” и “Съдърланд Глобъл Сървисис”. Можете да разчитате на пълно съдействие от Община Бургас”, каза Димитър Николов.

Статистиката показва, че 62 % от наетите тази година офис площи в България се ползват от IT сектора. Кметът се ангажира да бъде изготвено изчерпателно проучване за подходящите бизнес площи тук, които могат да се използват за подобна инвестиция. Според него има възможност освен ново строителство, за целта да бъдат пригодени стари индустриални сгради – така, че да отговарят на изискванията за инвестиции клас А.

“Община Бургас е готова да бъде координатор и свързващо звено между фирмите и нашите университети и училища. На вас това ще даде перспектива и подготвени кадри, а на Бургас ще даде възможност за реализация на младежите и работни места”, каза още кметът Николов.

Предстои да бъде подписан меморандум за сътрудничество между Община Бургас и Българска аутсорсинг асоциация, с цел обединяване на усилията за привличане на инвестиции в сектора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега