Vox Populi, Бургас, Политика, Топ новини

Истината за ТОЛ-системата

0

Глупостите на госпожа Комитова по степента на тежест, която тя им даде:

“През 2019 г. са събрани от винетки 392 мил.лв. През 2020 г. са събрани същата сума, но общо от винетки и тол такси.”Следователно има едни пари от винетки, които са изчезнали….и това се повтаря 6 пъти по време на пресконференцията.

До 2018 г. В България винетките са за календарна година. Поради тази причина в началните месеци на годината се търгува основният обем от годишни винетки. 2019 г. винетките са електронни и вече ВТОРА година “ОТ дата ДО дата”, като се забелязва разсейване на годишните винетки като продажби през всички месеци на годината. През 2020 г., освен че разсейването на продажбите е още по-равномерно през месеците, има и още един фактор, който трябва да се отчете. Дано не разкривам някаква тайна, но от март месец 2020 г. в България имаше въведена карантина и беше ЗАБРАНЕНО на хората да пътуват. Може би затова, хората спряха да си купуват винетки, не мислите ли? Отделно това още повече премести продажбата на годишни винетки, а и не само, в по късните месеци на годината. Спадът на приходите в България от винетки е пропорционален на забраните за овладяване на Ковид кризата. Събираемостта спрямо хартиените е с 30% нагоре.

Ако трябва да обяснявам за спада в толинга при блокирани граници и търговия, ще кажете, че ви се подигравам и ще се въздържа.

“Работят 1/3 от камерите за проверка на нарушителите”
Не, госпожо Комитова, вие лъжете. Функционират всички монтирани камери по цялата инфраструктура, вие пускате да работят само 1/3 от тях. Т.е. всички камери са функциониращи, а работят само тези, които вие решите.

“Обработваме ръчно по 3500 фиша за нарушители на ден”

Госпожо Комитова, прочетете горната точка. Хващате ли връзката? Или не?!

Госпожо Комитова, вие спирате работата на 2/3 от камерите защото не можете да обработите нарушенията. Вие! По-ясно как да го кажа? Всички камери работят, вие не знаете какво да правите с нарушителите и ги изключвате за да не ги хващате.

“Тол системата е далеч от предвиденият 1.3 милиарда приход годишно”

Тол системата работи на 1/3 от капацитета си, при 1/4 от тарифите и в световна Ковид криза. И при тези обстоятелства тя събра над 1 милиард за две години, вместо за една. Прекрасен резултат.

Казвате, че обхвата бил намален, но не казахте вие ще го увеличите ли?

Казахте, че тарифите са ниски, но не казахте ще ги увеличите ли?

“Има изплатени комисионни за дублирани винетки, парите са върнати, но комисионите не”

Госпожо Комитова, тук не искам, но се налага леко да ви настъпя. Голяма част от дублираните винетки са на терминалите за самообслужване, които са държавни и работят без комисиони.

Но не се съдете строго, че не го знаете, общият обем на грешката е под…. 200 лева.

С изключение думите на зам.-министъра с бялата коса, всичко, което казахте са лъжи и некомпетентност да прочетете данните.

Сега сигурно се чувствате много глупава, такива елементарни неща да не може да изведете като съждение, но не се косете, БТВ ще ви подкрепят медийно, защото техният собственик загуби конкурса за изграждане на тол системата. За тях да плюят по темата е въпрос на корпоративна идентичност.

Другите глупости са безумни и не ми се пише. Мисля че си изложих тезата.

 

автор: Борис Марков, официален представител на “Капш”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега