LifeStyle

iPhone-и звънят постоянно на 911, Apple не може да ги спре

0

Американско градче край Сакраменто, Калифорния, се опитва да се справи с неспиращи фалшиви обаждания до полицията от сервиз на Apple, пише Business Insider.

От 20 октомври до 23 февруари полицейският участък в Елк Гроув е получил 2028 обаждания на спешния номер 911, които са средно по 16 на ден. В един момент през януари обажданията са блокирали всичките 6 спешни линии, показват разпечатките. „Тези обаждания карат компютъра ни да свети като коледна елха”, е написал един от диспечерите в имейл до колегите си.

За полицията било ясно, че това не били обаждания за извънредни случаи, а по-скоро случайни повиквания при ремонтите. Поради някаква причина много от ремонтираните iPhone-и „полудявали” и започвали да звънят на 911. Градските власти се опитали да отстранят проблема и да се уверят, че извънредните телефонни линии не са претоварени, но за тях това се оказало трудно.

Въпреки че Apple изразили готовност да помогнат за решаването на проблема, властите на Елк Гроув били изумени от неспособността на компанията да се справи. В един момент те дори обмисляли да се обърнат към правителството и да изпратят полиция в сервиза. Представителите на властите знаели, че обажданията идват от Apple, но заради потайността на компанията никой не знаел точно от коя сграда идват сигналите.

Съоръжението на Apple е гордост за градчето и осигурява много работни места. Проблемите с 911 обаче също така показват неочакваните предизвикателства да приютяваш клон на международна корпорация, чийто бизнес се гради върху тайни и иновации. Обажданията до полицията обикновено не съдържали никакъв звук или пък се чувал бял шум. Въпреки вече международното внимание към него, проблемът си остава, намален е единствено мащабът му.

„Обажданията не спират, но намаляха значително”, коментира говорителят на управата на Елк Гроув Джейсън Хименес. „Продължаваме да работим с Apple с надежда да решим проблема”, добавя той. По думите на Хименес „към момента обществената сигурност не е в опасност”. Остава неясно какво кара смартфоните сами да звънят в полицията, но основното подозрение е, че при опаковане се натиска случайно бутон за спешно позвъняване.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега