Бизнес

Интерактивна карта ще показва възможностите на бизнеса у нас

0

Асоциация “Интерактивна България” представи един от новите си проекти – интерактивна карта, която ще показва възможностите на бизнес организациите. Това ще позволи по-лесното предварително проучване на фирмите, отбелязаха от асоциацията на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Проектът Share Bulgarian Business Сподели българския бизнес беше представен от Адриан Илиев от асоциацията, от председателя на БТПП Цветан Симеонов и от Кристиян Костов от Профит.бг. Картата ще представя по различен начин на различни инвеститори възможностите на българския бизнес. Тя е продължение на проекта “Сподели България”, който се е появил преди три години, посочи Илиев.

Цветан Симеонов отбеляза, че картата ще дава сигурност относно източниците на информацията, публикувана на нея. Това позволява на фирмите да спестят процеса на опознаване и на наемане на местни хора, които да проверяват данните, коментира той и допълни, че това ще е допълнителен източник на данни, какъвто е търговският регистър.

Представен беше и още един проект на асоциацията – “Интерактивно образование”, който се прави съвместно със 119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов”. Заместник-директорът на училището Ирина Филипова посочи, че платформата може да намери приложение в абсолютно всички дисциплини от 1 до 12 клас.

Кирил Янкулов отбеляза, че в създаването на проекта са работили седем организации от четири страни – България, Чехия, Великобритания и Италия. Целта е да се създадат иновативни образователни практики, насочени към визуализиране на учебно съдържание в средното образование. Предстои през това лято да се направи мащабно обучение на учители за работа с платформата.

На пресконференцията бе обявен и национален конкурс за избор на 24 обекта или събития, на които да бъде направено 360-градусово заснемане, които да допълнят съдържанието на “Сподели България”. Предложенията могат да се представят до 10 май във фейсбук страницата на Share Bulgaria. От асоциацията посочиха, че досега съдържанието в страницата има почти 30 млн. гледания от целия свят.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега