Бургас, Общество, Топ новини

Институциите са категорични: Кроношпан спазва всички норми в комплексното си разрешително

0

Всички извършени проверки от различни институции, през последните три месеца, показват по категоричен начин, че дейността на Кроношпан в Бургас покрива изискванията и нормите в комплексното разрешително на компанията.

Във времето от 1 ноември до 15 декември 2017 год. в непосредствена близост до предприятието беше позиционирана мобилната станция на Община Бургас за мониторинг на атмосферния въздух.

Резултатите сочат, че през тези 45 дни нито веднъж не е било констатирано превишаване на нормите за ФПЧ10 /фини прахови частици/. Средната стойност на измерване, за целият период,  не превишава  13  µg/m3 при норма от 50  µg/m3.

Паралелно с проверката на мобилната станция на Община Бургас в периода от 20 ноември до 23 ноември 2017 год. е било проведено и измерване от страна на мобилната  лаборатория на ИАОС (Изпълнителна агенция по околна среда). И това изследване потвърждава, че няма превишаване на нормите за допустими емисии. /въглероден оксид, азотни окиси, серни окиси, формалдехид и др./

Поредица от контролни замервания на емисии от неподвижни източници са били извършени във времето от 16 октомври до 23 октомври, съгласно утвърден от Министъра на околната среда и водите график.

Проверки са проведени и от лабораторията на ИАОС в присъствието на представители на РИОСВ Бургас, които категорично констатират, че няма превишаване на съответните норми на допустими емисии при измерените концентрации на прах.

Успоредно на тези проверки са извършвани и собствени периодични измервания от страна на Кроношпан. От извършената годишна планова проверка, от 6 до 10 ноември 2017 и последвалия „ Доклад за извършена проверка по изпълнение на условията в коплексно разрешително  № 475 – H2/2016 г., издадено на Кроношпан България ЕООД“, е видно, че емисиите от организираните източници на площадката за цялата 2017, показват спазване на нормите за допустими емисии, разрешени в комплексното разрешително. Всяка проба е била извършвана в присъствието на представител на РИОСВ Бургас, съгласно нормативната уредба.

От Кроношпан България ЕООД обясниха, че целогодишно предприема всички необходими мерки за предпазване на своите служители, чрез провеждането на контролни измервания на факторите на работната среда на територията на предприятието, които показват, че няма превишаване на  пределно допустимите емисии.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега