Бизнес, Бургас, Общество, Топ новини

InfoPoint – туристически информационен център от ново поколение

0

Мартин Краев е роден в Бургас, по образование е инженер. Първо завършва Строителния техникум в Бургас, след това завършва в УАСГ със специалност “Геодезия”, а по-късно записва и магистратура по “Тунелно строителство” в Австрия. Стойко Деведжиев е бургаски зет, родом от Кърджали. Няколко години учи “Петролно инжинерство” в Австрия, завършва семестриално, но забравя дипломата си там, надява се, че един ден ще отиде да си я вземе. Първоначално се занимава се със сондиране и взривни работи в частния сектор. След това се прехвърля в туризма и му посвещава две години в Карибския басейн.

Събрали идеи, натрупали опит и научени грешки Мартин и Стойко започват да се занимават единствено с туризъм. В един момент им идва идеята, че в един огромен мегаполис, като Слънчев бряг няма информационен център. Туристите се лутат, нямат информация, няма нещо единно, унифицирано в целия комплекс къде какво има. През 2014 г. те решават, че е момента да създадат такъв център в комплекса.

Избират едно от най-ключовите места – срещу хотел “Кубан”, и създават InfoPoint – отворен тип информационен център, което допълнително улеснява туристите. Така отивайки към плажа по бански всеки може да се спре, да попита (на няколко езика) за абсолютно всички видове услуги, които могат да се използват в комплекса.

През изминалия сезон Туристическият информационен център InfoPoint в Слънчев бряг е обслужил между 35 и 40 000 туриста. Центърът работи по 12 часа на ден и прави информационен гайд, издаван в многохиляден тираж, който се раздава безплатно. Има и мобилно приложение, което през изминалата година е свалено над 2000 пъти. Три карти за Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас също се раздават на туристите безплатно.

“Гайдът, който издаваме, е на два езика – английски и руски. Въпреки това туристическият център InfoPoint е отворен за всички хора.”, споделя Стойко.

През сезон 2015 младежите ще отворят още две позиции в Слънчев бряг. Така InfoPoint – Слънчев бряг ще има три локации, които ще улесняват всички гости на курорта. Амбициите на екипа са да не спира дотук. През 2016 година компанията има планове да отвори центрове в Свети Валс и Равда, а през 2017 година и в “Златни пясъци”.

Целият екип е съставен от млади хора, които владеят по няколко езика.

Компанията има и туроператорски лиценз. Освен полезна информация се предлагат и различни екскурзии, билети за всички събития в Слънчев бряг, парични преводи, използване на всички видове атракции, трансфери от и до летище и др.

“Няма нещо, което да не продаваме в Слънчев бряг!”, категоричен е Мартин на финала.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега