Общество

Британската посланичка: Имаме съдебно-медицински доказателства, че Скрипал е отровен от Русия

0

Имаме сериозни съдебно-медицински доказателства, правени в независими лаборатории, че Сергей Скрипал е отровен от Кремъл. Този инцидент е само елемент от поредица посегателства от страна на Русия. Тя непрекъснато нарушава правото – провежда кибератаки, свали полет в Украйна, меси се в Черна гора… Ние повече няма да търпим подобни неща. Това заяви посланикът на Великобритания в България Ема Хопкинс пред Нова тв тази сутрин.

Тя подчерта, че страната й има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва „развива своята способност да използва нервно-паралитични вещества за убийства по цял свят”.

Русия не отговори на нашата молба за сътрудничество. Отвърна със сарказъм. 24 са на брой публикациите в Русия, които манипулират общественото мнение. Срещаме внушения, като например, че Тереза Мей е разработила „Новичок”, че сме искали да провалим световното първенство, коментира дипломатът.

Тя благодари за заявената подкрепа и солидарност от страна на България. “Разбираме, че има много страни като България, които поради икономически, географски и енергийни съображения е много трудно да вземат решение за крайни стъпки срещу Москва. Не можем да настояваме за заставане на наша страна. Но България присъства в тази реакция на международно равнище, за което сме благодарни.

Не искаме да се върнем в ерата на Студената война. Трябва заедно да се изправим, за да има пренастройване на международния ред и Русия отново да се върне на масата на преговорите, каза още посланик Хопкинс.

Тя също така изрази увереност, че и след напускането на ЕС Великобритания ще остане партньор на България и на страните от съюза.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега