Бургас, Политика, Топ новини

И Стефан Кенов напусна Бареков

0

Още четирима депутати от парламентарната група Български демократичен център (БДЦ) напуснаха партията на Николай Бареков “България без цензура”. Това са бургаският депутат Стефан Кенов и колегите му Борислав Иглев, Христо Тодоров и Георги Ковачев.

По този начин в лагера на бившия телевизионен водещ останаха само Светлин Танчев и Мартин Иванов – Данона.

Бившият зам.-областен управител на Бургас Стефан Кенов беше едно от лицата на “България без цензура” в областта. След напускането на НДСВ Кенов стана главен секретар на ББЦ. Като водач на листата на коалиция ББЦ завоюва 4.5% (близо 8 хиляди гласа).

Малко след края на кампанията вторият в листата на ББЦ за Бургас Георги Маринчев (областен лидер на “Движение Гергьовден) обвини Стефан Кенов, че е излъгал всички по време на кампанията си. След това избухна и скандал с парите, които е трябвало да се платят на застъпниците на ББЦ. Тогава отново Маринчев публично попита новоизбрания депутат “кога ще си плати сметките”.

Контролният съвет на ББЦ, който е председателстван от половинката на Бареков Мария Календерска вчера взе решение на основание чл.11, ал.1, т.1 от Устава на партията за изключването на четиримата депутати.

Само няколко месеца след създаването на партията от Бареков вече се отрекоха някой от най-приближените му – Росен Петров, Калина Крумова, Ангел Славчев и Стефан Кенов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега