Общество

И служебното правителство дава Великденски добавки

0
Служебното правителство продължава практиката на кабинета „Борисов“ от последните години и ще раздаде по 40 лв. на най-нискодоходните пенсионери. С решение на Министерски съвет през април 1 288 000 души с пенсия до 314 лв. ще получат добавка, което ще струва на бюджета общо 51.5 млн. лв.

Служебният финансов министър Кирил Ананиев даде обещание за допълнителни пари още преди две седмици, преди да е извършил разчети за тази възможност.

В мотивите към решението е записано, че допълнителните средства ще бъдат осигурени “за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2017 г“. Централният бюджет е буфер, който правителството харчи през годината по свое усмотрение, без да има необходимост да се актуализира бюджета и да се одобрява от Народното събрание. Тези пари никога не се разписват предварително в Закона за бюджета, като по този начин правителството може да се похвали с по-ниски разходи.

Великденски и Коледни добавки се раздават от 2013 г. насам. Два пъти годишно бюджетът заделя по около 50 млн. лв., за да бъдат дадени допълнителни пари на пенсионерите.

 

 
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега