Бургас, Политика

Хюсеин Хафъзов отново ще води ДПС в Бургас

0

“Ваканцуващият” депутат Хюсеин Хафъзов отново ще води листата на ДПС в Бургас.  Хафъзов по професия е журналист и преподавател. В предишния парламент той беше заместник-председател на парламентарните комисии по култура и медии и по вероизповедания и парламентарна етика. Автор е на два законопроекта – Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията и Законопроект за тютюна и тютюневите изделия.

hafazovСтана по-известен в качеството си на главен секретар на Главното мюфтийство в България. Той се разбуни духовете и с появата си в съда в Пазарджик, където се провеждаше заседание по делото срещу обвинените в проповядване на радикален ислям.

„Цялото дело е слух, така че е възможно да се появят нови слухове”, каза Хафъзов пред вестник “Труд”.

Безспорно най-големият скандал около неговата личност избуха в Пленарна зала, когато той заяви, че ще върви “по пътя на Осман Калъч, Ахмет Давутоглу, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган”. Тогава парламентарните групи на ГЕРБ и Атака реагираха остро срещу депутата и напуснаха залата. Повод за реакцията беше съвпадението в имената на “българският гражданин от село Иглика, Шуменско” Ахмет Давутоглу и турският външен министър Ахмет Давутоглу (повече може да видите във видеото под новината).

За последно за Хюсеин Хафъзов се писа по повод тежката катастрофа на автомагистрала “Тракия”, в която загина брат му. Инцидентът е станал близо до село Омарчево.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега