Бургас, Култура

Художникът Николай Дубаров отбелязва 60-годишен юбилей с изложба

0

Художникът Николай Дубаров ще отбележи 60-годишния си юбилей с изложба. Експозицията е озаглавена “Визуални споделяния”. Тя ще бъде открита в четвъртък от 18.00 часа в галерията на “Александровска” 22.

В изложбата Дубаров ще представи 30 от най-новите си творби. Експозицията включва живопис, акварел  и стъклопис.

Николай Дубаров работи изключително в областта на монументалните изкуства – мозайка, витраж, фреско, секо, монументална пластика, интериорен и екстериорен дизайн. Професионалните му търсения са свързани с намирането на съвършения синтез между архитектурата и изобразителното изкуство – хармония, която е в основата на неговото творчество. За това отделните му произведения винаги са неразделна част от средата, в която се намират, а цялостните интериори и екстериори, които създава, са едни завършени произведения на изкуството.

Авторът е реализирал над 30 самостоятелни монументални  произведения в различни техники, цялостния дизайн на множество обществени и публични пространства – офиси, хотели, ресторанти и частни домове, най-новите сред които са в Бургаски Свободен Университет, Крайморски парк Царево и много други. Участвал е в множество изложби и конкурси на национално и международно ниво.

Николай Дубаров работи като гл. експерт – художник в отдел “Озеленяване” при Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега