Политика, Топ новини

Христо Иванов: Ревизията на Герджиков е поредната хумореска за деца

0

„Ревизията на Огнян Герджиков е поредната хумореска за деца”, смята лидерът на „Да, България” Христо Иванов.

„Тази ревизия не установи нищо от реалността, че България продължава да се управлява от лица като Делян Пеевски”, допълни той.

По думите му това е поредното замазване на очите на избирателите, което показва, че реална смяна на управлението след предстоящите парламентарни избори няма да има, ако БСП са на власт.

„И ГЕРБ и БСП имат в листите си агенти на бившата Държавна сигурност. Това са хора, които имат кариера на писане на доноси, публично известни. Това е чудовищен срам”, каза Иванов.

Корените на българската мафия са в Държавна сигурност. Партиите имат връзки с ДС, които от кумова срама не могат да скрият. След тези избори, няма да има промяна на корупционното управление”, допълни той.

Христо Иванов подчерта, че в редиците на „Да, България” няма хора от ДС и това е условие за членство в партията.

Иванов сподели, че е ходил на среща с жителите на Рибново в Родопите. „Очаквах да видя страх и да си говорим за пенсии, за земеделски помощи, за бит. Хората бяха вбесени, включително и гласувалите за ДПС, от номинацията на Делян Пеевски в Благоевград. Питаха и за КТБ, питаха кога у нас ще се носи отговорност като в Румъния”, каза той.

По повод твърденията, че между „Да, България”, ДЕОС и „Зелените” тече „пазарлък” за листи, Иванов каза, че това не е вярно. „Има диалог къде можем да сложим хора, които да реализират максимален резултат на нашата коалиция. Ще обявим листите си в понеделник”, поясни той.

Обединение в дясно

Христо Иванов определи липсата на обединение в дясното пространство като желание за ново начало сред сините избиратели. „Ние ще работим в парламента с „Нова република” на Радан Кънев за голям анти-корупционен фронт”, поясни Иванов.

„Не „Да, България” трябва да обяснява защо идеята за коалиция се превърна в мръсна дума, не „Да, България” трябва да обяснява, че десните не могат да съберат 4%”, каза Иванов.

„Да, България” е единствената формация, която може да привлече нов електорат”, смята бившият правосъден министър и подчерта, че ако десните партии се бяха обединили предизборно, това нямаше да е гаранция, че ще минат 4-процентната бариера.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега