Политика

Христо Гаджев: Министерство на отбраната ще направи огромен безсмислен разход

0

Народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев обяви, че не разбира логиката Министерство на отбраната да налее 82 млн.лв. в СУ 25, особено в очакване да сключи договор за нов многоцелеви самолет до края на годината и доставка на първите до 2 години.

“За разлика от Миг 29 (който е прехващач), СУ-25 е тактически щурмови самолет за непосредствена огнева поддръжка на сухопътни действия. За разлика от МиГ 29, не изпълнява мисии по охрана на въздушната граница. За разлика от МиГ 29 не е предвидено запазването му след придобиването на нов боен самолет, защото функциите му се дублират. Бройки МиГ 29 трябва да се запазят до придобиване на 16 нови самолета за охрана на въздушното пространство.”, пише Гаджев в личния си Фейсбук профил.

Според него, единствената логика е “ако МО не планира сухопътни операции с въздушна поддръжка през следващите две години” иначе подобен огромен разход е безсмислен.

Депутатът сравнява, че за почти същите пари може да се подменим с най-съвременни компоненти цялата си радарна система (без които се харчат милиони за поддръжка и адаптация на стари системи) или да се осигурят жизненоважни функции на БА.

“Очаквам много аргументирани отговори от страна на МО.”, лаконичен е младият депутат.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега