LifeStyle

Хората предпочитат да се откажат от “Фейсбук”, но не и от цигарите, сочи проучване

0

Повечето хора предпочитат да спрат да използват социалните медии, но не и да се откажат от пушенето на цигари. Това показва проучване на сайта за услуги Bidvine.com, цитирано от БТА.

Анкетата е била проведена преди нова година, като в нея са участвали над 1500 души. Въпросът към тях бил какви са им плановете за 2017 г., като един на всеки десет отговорил, че иска да спре да посещава “Фейсбук”. Едва 8% имали намерение да откажат пушенето, а 2% очаквали да се разведат.

Проучването е установило, че хората все по-често обръщат внимание на негативното действие на социалните медии. Според редица учени те могат да навредят на здравето на човек.

От Центъра за изследване на медиите, технологиите и здравето в Университета в Питсбърг също направили подобно проучване и резултатите от него показали, че използването на социални медии повишава риска от депресия сред младите хора.

Учените откриха още, че използващите седем до десет платформи на социални медии са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега