Бургас, Култура, Топ новини

Странджанският хор „Самодивски огън” навърши едно десетилетие

1

10 години от създаването си навърши хор „Самодивски огън”. Групата отбеляза кръглата годишнина с концерт в странджанското село Индже войвода.

Хорът е основан от Петър Парушев, съвместно с младия ръководител на „Самодивски огън” Стойко Василев и първоначално е носил името „Изгревски славеи”. Сегашното си название получава през 2019 година.

Първоначално в състава му са шест жени, за да нарасне до сегашните 16 на брой. През тези години хорът има много изяви. Завоювал  е много грамоти, дипломи, статуетки, медали – златни, сребърни плакети от фестивали и събори.

Записал е и множество участие по събори, концерти и празници в цялата страна.

„Всяка една от нас отделя от времето си, за да пее и разнася странджанския фолклор. Всички сме сплотени и отговорни, участваме в репетиции, за да се развиваме постоянно. Благодарни сме на нашия ръководител Стойко Василев, който ни помага изключително много”, заявиха дамите от „Самодивски огън”.


1 Коментар

  1. МАРИНА юни 4, 2021 at 14:07 -  Отговор

    БЛАГОДАРЯ МНОГО НА ГОСПОД ЧЕ ПОПАДНАХ ТУК, РАБОТЯ ОТ СЪРЦЕ И ДУША С ХЪС И ОТГОВОРНОСТ ЗА УСПЕХИТЕ НА ХОРА.СТОЙКО, Е МЛАД ЧОВЕК , ИМА ДА СЕ УЧИ, НО С ЖЕЛАНИЕ И УПОРИТОСТ ПРАВИ ВСИЧКО ЗА ХОРА.БЛАГОДАРЯ ТИ.ЖЕЛАЯ ВСЕ ПОВИЧЕ УЧАСТИЯ И НАГРАДИ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ЗА ТРУДА КОЙТО ВЛАГАМЕ-УСПЕХ НА ХОРА.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега