Политика

Хиляди участваха в траурния марш в памет на Борис Немцов в Москва

1

Десетки хиляди руснаци излязоха в центъра на Москва на траурен марш. С плакати „Героите не умират. Това са куршуми срещу всеки от нас” и “Не ме е страх” хората шестваха близо четири часа без инциденти.  

Информацията за броя на събралите се хора се разминава – от 10 000 по данни на руското вътрешно министерство, до около 100 000, според независими източници. Междувременно се появиха кадри от убийството – улична камера е заснела всичко.

борис немцов протест русия

Според бившия руски премиер Михаил Касянов убийството на Борис Немцов е повратна точка в историята на страната.

“Това, което се случи, беше невъзможно дори да си помислим до преди два дни. Беше невъзможно да помислим, че толкова нагло, жестоко и дръзко престъпление може да бъде извършено в 21 век, в цивилизована страна, в Москва, на 100 метра от Кремъл”, коментира Касянов.

борис немцов протест русия

Независим политически анализатор смята, че с убийството на Борис Немцов конфликтът в Украйна е стигнал вече до Москва. Според него смъртта му е резултат на специфичната атмосфера, която цари в Русия.

Междувременно спекулациите около мотивите зад убийството на Борис Немцов продължават. Руското следствие обяви, че работи по няколко версии, които варират от ислямски екстремизъм, до провокация с цел политическа дестабилизация в Русия, като се мине и през украинския конфликт и отмъщение на лична основа.

борис немцов протест русия

Появиха се и кадри от улична камера, на които се вижда убийството и как предполагаемият стрелец се качва в колата, с която е избягал. Полицията в Москва публикува и първото описание на издирвания стрелец, но без фоторобот и с данни, на които биха могли да отговарят милиони мъже в Русия. Обявено е и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

източник: novanews.bg


1 Коментар

  1. RUBLADJIQ март 1, 2015 at 22:41 -  Отговор

    Товаришчь Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега