Бургас, Спорт, Топ новини

Хиляди се включиха в инициативата на ОИЦ-Бургас „Да спортуваме заедно“ (СНИМКИ)

0

Голям успех в Бургас и общините на Бургаска област пожъна инициативата на Областния информационен център (ОИЦ) – Бургас и 28-те информационни центрове в страната – „Да спортуваме заедно“. Замислена като възможност да накара младите хора в региона за няколко часа от свободното си време да излязат навън и да спортуват, тя се превърна в един празник на движението и спорта, в който участниците се включиха с желание и нескрит ентусиазъм.
Масовите прояви на участниците започнаха още в първия ден на седмицата в Бургас с „Европейското приключение“ за деца и възрастни, които откриха знакови обекти реализирани и обновени по редица оперативни програми и проекти. В Камено, Айтос, Лозарево, Кошарица, Ново Паничарево, Просеник, Дебелт, Малко Търново, Росен, Карнобат, Ахелой и Бургас през седмицата се проведоха и различни спортни прояви, в които се включиха над 1200 участници.

Кулминацията на спортните събития бе в Спортен център „Изгрев“ на 17-ти октомври, когато повече от 100 участници и над 200 зрители станаха свидетели на три демонстративни двубоя по футбол, волейбол и хандбал. След тях присъстващите по трибуните пък видяха и открити тренировки по спортовете футбол, волейбол и хандбал, които бяха водени от опитните треньори Ганчо Евтимов, Александър Бояджиев и Георги Делчев.

Клубът по “Street workout”” към клуб Свети Никола направи демонстрация за това как може да се спортува без уреди на улицата и с атрактивните си изпълнения спечели аплодисментите на публиката.

Две футболни легенди на Бургас, които станаха лица на кампанията – Милен Георгиев и Пламен Крумов, бяха в центъра на вниманието. Те поздравиха всички участници и раздадоха много автографи върху фланелки и топки. Те пожелаха на спортуващите да практикуват физически упражнения и игри по-често в свободното си време и да не се застояват прекалено дълго пред компютрите.

Участниците в инициативата „Да спортуваме заедно“, както в Бургас, така и в бургаските общини изразиха пълната си подкрепа към събитията и си пожелаха да се превърне в традиция.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега