Общество

Хакерски групировки се обединиха срещу „Ислямска държава”

0

Групата Anonymous обяви обединение с други големи хакерски организации като GhostSec и Ctrlsec за онлайн борба с терористичнат групировка „Ислямска държава.

„Това е историческо събитие във виртуалния свят, за първи път такива групи се обединяват за борба с тлобална заплаха. Обикновено, ние сме затворени общества, но „Ислямска държава” стана такъв голям проблем, че решихме да сформираме алианс в името на висшето благо”, се казва в изявление от името на Anonymous.

Първият акт на новото обединение бе публикуване в Twitter на 9200 акаунта в същата мрежа , заподозрени във връзка с „Ислямска държава”.

Съобщението в Twitter, със списъка на заподозрените за връзки с ИДИЛ акаунти, завършва с призив към всички останали потребители да го разпространят с апел тези профили да бъдат изтрити.

Преди месец Anonymous удариха 800 акаунта на потенциални последователи на „Ислямска държава” в социалните мрежи  и отправи предупреждение за следващи атаки: „Тръгваме на лов за вас, ще изваждаме от строя вашите сайтове, акаунти, електронни пощи и ще ви изобличаваме. От този момент, в Мрежата за вас няма да има безопасно място. Към вас ще се отнасят като към вирус, а ние ще бъдем лекарството.”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега