Бургас, Политика

Губернаторът Вълчо Чолаков проверява язовирите в областта

0

В началото на седмицата стартираха проверки на язовирите с неустановена собственост, намиращи се на територията на Област Бургас. Областният управител Вълчо Чолаков, в качеството си на председател на междуведомствения екип за проверка на техническото състояние на язовирите, се включи в инспектирането на пет от тях в Община Айтос.

Заедно с експерти от Басейнова дирекция, Напоителни системи, Пожарната и общинските администрации, губернаторът установи на място, че проверените язовири „Мостино“, „Батъклъка“, „Мангър дере“, „Чатал дере“ и „ Ляската“ не представляват опасност за населението при усложнена метеорологична обстановка.

Комисията продължава по график, като в следващите седмици на януари ще бъдат обходени общо 37 обекта в общините Бургас, Камено, Поморие, Приморско, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Руен и Средец. Целта на проверките е да установят чия собственост са съответните водни съоръжения, какво е състоянието им и какви мерки трябва да бъдат взети за привеждане на съоръженията във вид съобразен с нормативните изисквания.

Съгласно Решение на Министерски съвет до изясняване на собствеността на 268 язовира на територията на цялата страна, контролът се възлага на областните управители.

Извършваните в момента проверки са различни от ежегодните, които Областна администрация извършва относно проводимостта на речните корита и състоянието на потенциално опасните язовири.

“В последните месеци природата и сполетелите ни бедствията ясно показаха какви трябва да бъдат приоритетите ни. Лично взимам участие в проверките, за мен темата е изключително важна, тъй като касае живота и здравето на моите съграждани.”, коментира бургаският губернатор.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега