Област Бургас, Спорт, Топ новини

Гребците на Созопол обраха медалите на шампионат в Пловдив

0
От 13 до 18 юли т.г. се проведе Държавен индивидуален шампионат по гребане в град Пловдив, в който созополските гребци участваха в пет възрастови групи. Силният отбор бе придружаван от своите треньори Андон Кюмюрджиев и Николай Георгиев, както и от Кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, на който беше предоставена възможността да награди част от състезателите. Въпреки изключително голямата конкуренция на състезанието, созополските гребци убедително завоюваха куп отличия.

При деца под 12 г. Михаил Янакиев и Христо Славов грабнаха златни медали на скиф. При двойките скул републикански шампиони са Христо Славов и Димитър Зингинов, а Филип Ралев и Константин Костов се окичиха с бронзови медали.
При деца на възраст 13-14 г. Мартин Мандов се класира на 6-то място на скиф, а двойката скул в състав Мартин Мандов и Димитър Иванов остана на 7-мо място. При юношите младша възраст Георги Друмев и Димитър Вълчев се окичиха с бронзови медали.
Юношите старша възраст Виктор Райков и Димитър Каракачанов грабнаха бронзов медал на двойка скул , а Димитър Каракачанов се класира на 3-то място на скиф.
Мъжкият отбор на Созопол в състав Николай Георгиев и Димитър Каракачанов завоюва сребърен медал на двойка скул.
На четвърто място се класираха Николай Георгиев на скиф мъже тежка категория, а при лека категория – Радослав Алексиев. Достойно бе представянето и на Росен Бобчев и Яни Иванов.
Созополските състезатели затвърдиха водеща позиция на клуба в национален мащаб и показаха отлична подготовка и издръжливост. Ръководството на Гребен клуб Созопол и Община Созопол изказва своите поздравления за успешното представяне на отбора и пожелава здраве и много успехи за в бъдеще.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега