Общество

Горанов: В бюджет 2018 ще предложим 700 млн. лв. повече за заплати

0

В следващия бюджет, който правителството ще предложи, има заложени над 700 милиона лева повече разходи за персонал във всички сектори. Това заяви на пресконференция на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му бюджет 2018 ще бъде с по-малък от планирания дефицит и в него ще бъдат заложени политиките, с които преди 6 месеца са претендирали за изпълнителната власт. 

Горанов очаква следващата година да бъде добра за българската икономика. Той добави, че добрата новина е свързана с това, че увеличението на учителските заплати е факт и вече дава резултат. По думите му ръст на заплатите в сектора ще има и през 2018 г. „Целта е с увеличението на заплатите на учителите най-добрите преподаватели, които могат да бъдат мотивирани от това повишение, да влязат в класните стаи”, обясни финансовият министър, цитиран от агенция „Фокус”.  

Според Горанов е планирано увеличение и на заплатите на полицаите, но все още се води дебат по въпроса. Ръст на възнагражденията се очаква и в сектор здравеопазване. “Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да съм говорител на министър Радев”. Проектът на бюджета за 2018 г. ще бъде обсъден със социалните партньори преди да бъде внесен в парламента през втората половина на октомври.

„Обещали сме на Северна България магистрала “Хемус” и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч”, заяви още финансовият министър. По думите му работата на правителството безспорно дразни опонентите, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на „успешните политики”. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега