Бизнес, Общество

Google вече позволява на потребителите сами да изберат браузър и търсачка

0
Потребителите на Android устройства вече ще имат пет опции за избор на браузър и търсачка, обявиха официално от Google, предава Reuters. Стъпката е опит на гиганта да се справи с антитръстовите проблеми в Европейския съюз и предотвратяването на нови санкции. 

 
Компанията получи рекордна глоба от 4.34 млрд. евро миналата година от регулаторите в ЕС затова, че злоупотребява с монополно положение, което има благодарение на своя софтуер за мобилни устройства. Google бе обвинена, че блокира конкурентите в областта на интернет браузърите. На компанията бе наредено да даде възможност за справедлив избор. 
 
ЕК заяви, че Google има нечестно предимство, тъй като предварително инсталира своя Chrome браузър и собствената си онлайн търсачка на смартфоните и другите преносими Android устройства. 
 
Миналия месец компанията обеща, че ще позволи на потребителите да избират браузър и търсачка. Сега ползвателите на Android в Европа, които отварят виртуалния магазин за приложения Google Play, вече ще виждат възможност за изтегляне на различни приложения за сърфиране и търсене в интернет. 
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега