LifeStyle

Гледането на телевизия вреди на мозъка

0

Гледането на телевизия вреди на мозъка, твърди ново американско изследване, цитирано от „Ню Йорк Таймс”.

Учените са проследили 3274 човека, чиято средна възраст при започването на проучването е била 25 години. После те са анкетирани на всеки 5 години, докато не минават още 25. Въпросите са се отнасяли до физическата им дейност и навиците им да гледат телевизия. На 25-тата година са проведени 3 теста, които измерват различни аспекти на остротата на ума.

Групата от хора, които гледат телевизия най-много, повече от 3 часа на ден, се представила слабо и на трите теста. В сравнение с тези, които гледали най-малко, резултатите на телеманиаците били от 1,5 до 2 пъти по-лоши, независимо от възраст, пол, раса, ниво на образование и мазнини по тялото, пороци или наличие на диабет.

Авторите на психиатричното изследване поясняват, че откритията им са на базата на себеоценка и няма възприет базов норматив за мозъчна дейност, който да послужи за сравнение. „Не можем да отделим какво точно се случва при гледането на телевизия,” заяви ръководителят на учените д-р Кристин Яфе от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

„Дали е липсата на физическа активност или има нещо в гледането на телевизия, което противодейства на мозъчната стимулация?”

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега