Бургас, Общество

Гимназията по електротехника с кампания „Учи и извън класната стая!”

0

Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” в Бургас стартира кампания „Учи и извън класната стая!”, която има за цел ефективно да подпомогне младите хора при техния избор на професия. Ръководството на гимназията е направило график, в който е планирано учениците да посетят различни обекти и да се запознаят в реални условия, с възможностите за приложение на специалностите, които изучават в ПГЕЕ „Константин Фотинов”.

Първото планирано посещение е на ученици избрали, да учат специалност „Медицинска техника”в професионалната гимназия. Те гостуваха в Медицински център II-Бургас, за да видят възможностите, с които разполага едно съвременно лечебно заведение.

Д-р Атанас Бошев управител на лечебното заведение запозна 8-класниците с работата на центъра и приложението на медицинската техника в реалната дейност на лекарите. Инж.Емил Гарипов разясни на учениците моделите и техническите характеристики на медицинската техника. Децата споделиха със своите домакини, желанието си тези срещи да се превърнат в традиция, за да може в реална среда учениците да се запознаят с приложението на специалността , която са избрали да изучават. Идеята за посещението е на ръководството на гимназията, а целта е да се подпомагане кариерното развитие на младите хора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега