Бургас, Култура

Гигантски стол за четене и кино пред сградата на Община Бургас

0

Феновете на българското кино и по-специално тези на киното под открито небе, ще могат да се насладят на прожекцията на филма „Кецове“ в последния ден на август.  Инициативата е на “Пътуващо лятно кино на БНТ 1”. Прожекцията ще започне в 21.00 часа на пл. “Атанас Сиреков”, пред сградата на Община Бургас.

Лентата от 2011 година на режисьорския тандем Иван Владимиров и Валери Йорданов разказва историята на група младежи отправили се към морския бряг, в опит да избягат от проблемите и сивотата на ежедневието.

Освен прожекцията, като съпътстваща атракция, в неделя ще отвори врати и Пътуващата детска библиотека за размяна на книги.

Там на място малчуганите ще могат да обсъждат своите любими истории и герой от детските книжки и да ги четат от Гигантския стол на четенето на БНТ 1. Библиотеката ще отвори врати в 18:30 часа.

“Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е национална кампания за възстановяването на изчезващите летни кина в България.  През последните две години формата е изминал над 12 000 км., а над 60 000 души са се насладили на 87 прожекции на български филми под открито небе.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега