Общество, Свят

Германия заговори за предоговаряне на споразумението за Brexit

0

Германия, която досега не беше склонна да променя споразумението за Brexit, договорено с Великобритания, вече заговори за предоговаряне на условията в документа. Според германския външен министър  Хайко Маас сред европейските лидери трябва да се проведе дискусия дали да се отвори за промени споразумението какви да са отношенията между Лондон и Брюксел след 29 март тази година.

Маас е казал за немската телевизия ZDF, че късно в четвъртък е провел разговор с британския си колега. В хода на дискусията е станало ясно, че в Камарата на общините (Долната камара на британския парламент) няма мнозинство, което да подкрепи твърд Brexit. По-рано вчера германският дипломат №1 беше казал, че предоговарянето на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС е нещо, което трудно някой може да си представи.

„В края на краищата въпросът е дали да отворим отново за промяна споразумението, което се нуждае от одобрението на всички 27 останали страни членки на ЕС, а това означава, че всеки трябва да го подкрепи. Ето това трябва да обсъдим сега“, заяви Маас.

До края на днешния ден пък британският премиер Тереза Мей трябва да състави проект на „План Б“ как да се случи Brexit, след като британските депутати отхвърлиха договорената миналата година сделка с Брюксел. Въпросният „План Б“ би могъл да включва и извънредно, по-ограничено споразумение за Brexit. 

Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега