Общество

Германия признава третия пол

0

Най-високата юридическа инстанция в Германия  – Федералният конституционен съд, нареди създаването на нов термин, отразяващ

хората със смесен пол. Съдът настоя да се легализира вписването на “трети пол” в актовете за раждане, с което Германия се очаква да стане първата европейска държава, признала това понятие, предава Independent

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до 31 декември 2018 г. да създадат нова регулация. Третият пол трябва да бъде включен в официални документи на родените в страната. 

Решението следва случай на човек, който според изследвания и хромозомен анализ не е нито мъж, нито жена. Това създава правно предизвикателство, след като полът му не може да бъде вписан в регистрите за ражданията наред с думите “мъжки” и “женски”, съобщава Франс прес, като се позовава на съдебното решение.

Германия става първата европейска държава, която ще дава възможност на граждани да не се определят нито като мъже, нито като жени. 

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като “междинен”, “различен” или всякакво друго “позитивно определение на този пол”.
От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд – по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това “не е законно”. Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега