Общество, Политика

Герджиков: Неграмотните не трябва да гласуват, ще го оспорвам докато съм жив

0

Служебният премиер Огнян Герджиков категорично се обяви против правото на неграмотни хора да гласуват на избори.

“Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. Хората, които не знаят да говорят български език, не трябва да определят кой да управлява държавата. Те са нарушители на Конституцията, в която се казва, че българският език е задължителен”. Това заяви той в сутрешния блок на Нова тв по повод предложението за забрана на българи в чужбина да гласуват, ако не са живели в България през последните три месеца.
 
Той коментира още, че за последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 млрд. лв. повече приходи в сравнение с 2016 г. По думите резултатът е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост от страна на митниците и НАП.
 
Герджиков добави, че служебното правителство оставя държавата в много добро състояние. “Поех този кръст, изнесох го с чест”. Така Огнян Герджиков оцени своя мандат на служебен премиер. 
 
На въпрос дали е възможно цената на газта да намалее с 30-40%, Герджиков обясни, че се търсят най-добрите възможности, “за да бъдем третирани така, че да е наш интерес. Това е въпрос на преговори и пазарлъци”, категоричен е той.
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега