Политика, Топ новини

Проф. Герджиков: Борисов е интуитивен е и решава проблемите в зародиш

0

“Бойко Борисов е изключително интуитивен, успява да потушава скандалите в зародиш и да лавира. Ако не беше това негово качество, нямаше да е за трети път на власт”, заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира работата на кабинета “Борисов 3”, отбелязвайки по думите му многото направено във външната политика на страната ни. Герджиков посочи още, че има недоволна опозиция и стачукващи хора, но не трябва да имаме свръхочаквания към един човек, бил той и министър-председател.

Бившият служебен премиер не очаква разпадане на правителството след европредседателството ни, нито катаклизми и нови предсрочни избори. Гостът в “България сутрин” не смята, че Бойко Борисов ще подаде оставка отново.

“Повече слабости виждам в работата на парламента. Има неудовлетворение от качеството на законите, това е от много години. Законодателстваме на принципа проба-грешка. Инвеститорите виждат несигурна правна среда. Парламентът работи, но не достатъчно професионално”, каза още Герджиков и добави, че в НС няма достатъчно юристи.

Нямаме безработица, но имаме много бедни хора. До голяма степен ни крепят българските емигранти, стана ясно още от думите му.

Той изрази удовлетворението си от позицията на България по случая “Скрипал”. Професорът е на мнение, че е щяло да бъде груба грешка евентуалното изтегляне на дипломатически представители. 

“Ние сме дълбоко свързани с Русия и увличане по нещо недоказано не би било добре за България. Не трябва да се конфронтираме нито със САЩ и ЕС, нито с Русия”, подчерта Герджиков.

“Все още левицата не е показала способност да вземе управлението в свои ръце, не че няма потенциал. Левицата иска избори, жадна е за власт и работи по въпроса с един много енергичен председател”, коментира още той.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега