Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ-Бургас ще номинира новите съветници. Очакват се изненади

0

Бургаската структура на ГЕРБ ще реди листата си за общински съветници на 1-ви август. Или по-скоро ще прави предложения кой да участва в нея. По традиция местната организация подава имената на хората, които са номинирани, а Изпълнителната комисия на партията ги подрежда.

От местното ръководство отбелязват, че Изпълнителната комисия винаги се е съобразявала с техните предпочитания и не е имало драстични разминавания.

Интересен факт е, че при тези номинации ще се търси и освежаване на листата. На миналите избори листата можеше да се размества значително лесно и това доведе до голяма въртележка. Хора, които бяха дори и на последните места намериха място в Общинския съвет. Сега разместването на листата ще е значително по-трудно. Ако ГЕРБ запази резултат приблизителен до този от миналите избори – 41,500 гласа, това означава, че близо 3000 гласа ще са нужни, за да се размести листата. 

От няколко седмици местните клубове обсъждат възможните имена, които да бъдат предложение. Безспорен фаворит за водач на листата отново е лидерът на ГЕРБ в общинския съвет – Димитър Людиев. Очаква се, че и неговото мнение ще има значение при определянето на кандидатите.

Сред сигурните по всяка вероятност ще бъде и пиарът на ГЕРБ-Бургас Калояна Живкова. През този мандат тя се показа като един от най-активните съветници на партията. Тя заедно с председателя на групата Людиев водиха и не малко от словесните спорове в местния парламент.

Председателят на Общинския съвет Константин Луков също ще получи не малко номинации. Ще е интересно обаче на кое място ще го постави Изпълнителната комисия. На предходните избори Луков беше поставен на 4-та позиция, но малкия брой преференции, които събра го изпратиха далеч назад.

От настоящите съветници се очаква мандата си да повторят Пеньо Мечков, Диан Димов, Калчо Белов, Виолета Илиева и Красимира Маркович.

Тази година ГЕРБ отново ще заложи на силна гражданска квота. Сред топ-имената фигурират и доста от досегашните съветници – д-р Антонио Душепеев, лидерът на ВМРО Георги Драклиев, бившият лидер на Атака Димчо Грудев и журналистът Веселин Пренеров. Нови имена, които се въртят упорито в средите на ГЕРБ са това на изпълнителния директор на Индустриален и логистичен парк – Бургас Стамен Стамов и на председателят на Движение “Гергьовден” – Бургас Георги Маринчев. Движение “Гергьовден” подкрепи листата на ГЕРБ-СДС на последните избори за Европарламент през май.

Младите лица на ГЕРБ в този парламент Антон Берданков и Петко Георгиев се очаква също да получат подкрепа за нов мандат. 

Голямата интрига се върти около друг активен съветник на ГЕРБ – Димитринка Буланова. Наши източници в централата на партията твърдят, че тя няма да бъде поставена на избираемо място, като дори е възможно изобщо да не бъде включена в листата. Причината – често гласуваше опозиционно и в разрез с мнението на групата. Също така си навлече гнева на дребните търговци, които набелязаха нея и съветника от “Заедно за Бургас” Георги Дражев като основни виновници за хаоса, който се създаде в Комисията за преместваемите обекти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега