Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ-СДС подготвя номинациите си за депутати

0

ГЕРБ и СДС подготвят номинациите си за кандидат-депутати, които ще се борят за доверието на бургазлии на 11 юли.

Очаква се през следващата седмица да се препотвърди коалицията между двете партии. От редиците на ГЕРБ отново с най-много номинации са Ивелина Василева, Жечо Станков и Димитър Бойчев. Очаква се да се търсят и популярни лица, които да влязат в листата като гражданска квота. На последните избори такъв беше директорът на Канал 0 Веселин Пренеров. Очаква се силните мажоритарни кандидати на партията също отново да са кандидати – Иван Вълков, Галя Желязкова, проф. Турманова.

В СДС най-желан е Вълчо Чолаков. Той остава сред най-разпознаваемите и най-одобрявани фигури в областта. Преговорите между двете формации засега не са приключили и не е сигурно дали и кой ще бъде в общата листа от СДС. Припомняме, че на последните избори партията нямаше представител в бургаската листа след като Вълчо Чолаков и Дончо Златев оттеглиха номинациите си.

Интересно е и дали Движение Гергьовден ще запази водаческото място във 2-ри МИР, чрез почетния си председател Любен Дилов-син. Той се доказа като един от най-активните и ерудирани депутати от групата на ГЕРБ-СДС в 45-тото НС.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега