Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ-СДС и “Има такъв народ” в люта битка за Бургас

1

Коалиция ГЕРБ-СДС и партията “Има такъв народ” са ще бъдат в лют спор за първото място на изборите през юли. Това показва последното социологическо проучване на регионалната агенция Vox Populi.

ГЕРБ-СДС все пак запазва първата си позиция в областта с 24,4%, а партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” е втора с 21,8%.

Третата сила БСП за България изостава с над 6% от втория. За социалистите гласовете си към момента биха дали едва 15,5% от гласуващите. Очакванията са те отново да се борят за максимум два депутатски мандата.

ДПС запазва резултата си от предходните избори. Това е и очаквано с оглед на сплотяването на електората им.

Четвъртото място е за коалиция “Демократична България”. Те печелят 8,2% от гласовете в областта. 

С леко покачване на резултата се отчита и коалицията около Мая Манолова – “Изправи се! Мутри вън!”. Те биха получили 6%, ако изборите бяха тази неделя.

Под чертата остават коалицията “Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ” с 3,7%, “Българско лято” на подсъдимия олигарх Васил Божков с 2,5% и “Възраждане” с 2,1%.

Тук може да се включите и в нашата анкета: 

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Ето и цялата графика от проучването:

За проучването:

Представително проучване за Област Бургас е проведено от Агенция Vox Populi и е финансирано със собствени средства.

Анкетирани са 509 пълнолетни граждани, в периода 31 май – 3 юни 2021 г. чрез пряко стандартизирано телефонно интервю (CATI).

Агенция Vox Populi е социологическа агенция, която се занимава с изследването на нагласите в обществото.

Екипът е съставен изцяло от млади експерти и работи под ръководството на проф. Татяна Коцева –университетски преподавател и учен в катедра по демография в Института за изследване на населението и човека към БАН

 


1 Коментар

  1. Киро Киров юни 4, 2021 at 16:53 -  Отговор

    Поредните национални избори на 11.07.2021г. Политическите партии влизат в надпревара за места в парламента и управлението на страната. Текат социологически проучвания и хората автоматично , както и в самия ден на избори дават предпочитанията си за някаква политическа сила, без да се замислят ,какво им носи това. Възникват въпросите: Знаем ли каква е разликата между национални и местни избори? Запознати ли сме със задълженията и функциите на народните представители, кметове, общински съветници? По скоро не. Значително мнозинство от хората , около 90% изобщо си нямат представа и/или не ги интересува. Та за това държавата е на това дередже и хората живеят по този маргинален начин.
    Призовавам редакторите на този сайт, Вие сте нови ,не се плъзгайте по течението , освен да информирате извършвайте и просветителска дейност.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега