Политика

ГЕРБ предлага Nova да даде още ефирно време на Симеонов и Тодоров

0

Партия ГЕРБ предложи на Нова телевизия да покани отново Валери Симеонов и Антон Тодоров в сутрешния си блок, където двамата да обяснят на водещия Виктор Николаев какво са имали предвид със своите подмятания към него за празни столове, уволнения, неправилни въпроси и гейтове. Идеята е на вицепремиера Томислав Дончев и бе подкрепена от Цветан Цветанов.

“Темата с правното на журналиста да говори не може да бъде поставяна под въпрос. Това е най-висш стандарт. Според мен има натрупване на емоционално напрежение, но имам предложение – и Симеонов и Тодоров, около чиито реплики имаше недоволство, вероятно с основание – ако телевизията прецени, че е правилно да ги викне в ефир. Да кажат какво са имали предвид. Ако някой има какво да обясни, да обясни, ако има за какво да се извини – да го направи”, каза Томислав Дончев.

Цветан Цветанов се съгласи с идеята на Дончев и припомни, че той самият се е извинил за думите на депутата Антон Тодоров по адрес на президента Румен Радев ден по-рано, а самата парламентарна група се е разграничила от поведението на депутата, в това число и в ефира на Нова тв.

Припомняме, че вчера следобед вицепремиерът Валери Симеонов използва пресцентъра на Министерски съвет, за да разпространи писмо до всички медии. В него той не само не се извинява, но и заплаши БНТ, БНР, Nova и bTV със съд, ако не му се извинят те до 24 часа.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега