Политика

ГЕРБ подкрепя твърдо Валери Симеонов в позицията му срещу медиите

0

ГЕРБ подкрепя вицепремиерът Валери Симеонов и не желаят оставката му. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков, според когото Симеонов не е поставял ултиматуми пред медиите. Позицията на управляващата партия е била изяснена на заседание на парламентарната група снощи.

„Ние не желаем оставката му и го подкрепяме. Това е една много силна атака, която върви срещу него. Управляващото мнозинство е стабилно, монолитно и не е пропукано. Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него“, заяви Тома Биков от ГЕРБ“, категоричен бе политикът.

В същото време, днес депутатите гласуваха с голямо мнозинство за оставката на депутата Антон Тодоров. Той, заедно с вицепремиера Валери Симеонов отправиха индиректни заплахи към журналиста от Nova Виктор Николаев. Тодоров се извини веднага след това за думите си, но въпреки това подаде оставка.

Валери Симеонов от своя страна използва пресцентъра на Министерски съвет, за да отправи ултиматум към БНТ, БНР, Nova и bTV, като поиска от тях да му се извинят, защото са отразили казуса със заплахите.
Днес стотици журналисти от различни медии се събраха пред Министерски съвет на мълчалив протест срещу поведението на вицепремиера.

„Журналистите протестират на грешното място. Те трябва да се съберат пред медиите си и срещу собствениците им. Наистина има проблем със свободата на словото“, каза Тома Биков в интервюто.

Economic.bbg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега