Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ обвини новия областен управител на Бургас в доносничество

0
От ГЕРБ-Бургас излязоха с остра позиция спрямо новия областен управител Мария Нейкова. Според тях Нейкова е разпространявала доноси в Министерски съвет. Ето какво още пише в декларацията на ГЕРБ-Бургас, публикуваме без редакторска намеса:

Каква е причината новият областен управител на Бургас Мария Нейкова да разпространява доноси в Министерски съвет и това стил на работа ли е? Това питат от структурата на ГЕРБ в Бургас, след като стенограмата от Министерски съвет (от миналата сряда) стана публична. От нея става ясно, че Нейкова е присъствала и нарочва доказания експерт инж. Виолета Илиева в политическа дейност в рамките на ведомството.
Анонимката е представена пред премиера и министрите, като Нейкова заявява, че говори от името на учители, които „са получавали депеши от шефката на Регионалния инспекторат на Бургас за посещения на предизборни събития”.
Доносът, представен на най-високата към момента трибуна в държавата, не е подкрепен с нито един факт и име.
„Нарочването на доказани професионалисти е похват използван във времена, които смятаме, че България отдавна е забравила. Обръщаме внимание на г-жа Нейкова да спазва елементарна професионална етика и преди да разпространява доноси да се запознае с постиженията на началното и средно образование в областта”.
Припомняме, че Мария Нейкова е от Стара Загора, където е била и областен управител. Преди да бъде назначена на същата длъжност в Бургас е преподавала в БСУ.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега