Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ в Обзор: Хаосът в държавата пречи на развитието на област Бургас

3

По време на краткия живот на 45-ото НС видяхме абсолютен хаос, липса на диалог за бъдещето на страната ни. Такъв е и нашият слоган – няма да позволим повече хаос. Много са задачите за вършене, а в момента са зациклили заради служебния кабинет. Сред тях е и Планът за възстановяване и устойчивост, който непрекъснато търпи промени. В него има важни акценти за Бургас и региона, като четирилентовите пътища, санирането, образованието. Това заявиха кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС Любен Дилов и Димитър Бойчев пред жителите на Обзор.

На нея присъстваха кметът Христо Янев, както и кметът на община Бургас Димитър Николов, който е член на Изпълнителната комисия на партията.

„Най-важно е ГЕРБ да продължи да бъде най-голяма политическа сила, за да преборим този хаос. Моя задача с всички експерти от листата е да се опитаме да работим в някакъв диалог с опонентите за бъдещето на региона. Такова евентуално сътрудничество е лобизъм за Бургас. Едно е сигурно – каквото е казано от ГЕРБ през годините е и направено. Може да се види в целия регион“, категоричен бе водачът на листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Димитър Бойчев коментира, че проекти като разширение на пътя Слънчев бряг-Обзор с още една лента, изграждането на АМ „Черно море“, Университетска детска болница в Бургас продължават да са приоритетни за ГЕРБ.

„Сред вас са хора на малкия бизнес, които трябва лесно, без пречки да работят. Ето защо вървим все още по-усилено към електронно правителство. То ще е приоритет за следващите 4 години при управление на ГЕРБ. Бизнесът трябва да има все по-малък досег до гишета и администрация. Това е начин и за справяне с корупцията”. Бойчев сподели още, че подкрепя започнатата инициатива за отделяне на Обзор от община Несебър.

„Обзор се разви бурно в последните години, има качествено строителство на хотелска база, но инфраструктурата иззостава. Това трябва да се промени и референдумът бе крачка в тази посока“, допълни той.

Много въпроси в залата имаше и за санирането.

„То трябва да продължи и с разширен обхват. Предвижда се и обновяване на еднофамилните жилища, каквито в Обзор има доста. Какво прави правителството в момента? Пренаписва програмата за енергийна ефективност и иска да заложи 20% съфинансиране. Ако това се случи, ще се стигне до спиране на програмата. От ГЕРБ продължаваме да работим в посока безвъзмездно саниране на жилищните сгради, както е и в програмата ни“, коментираха кандидат-депутатите.

„Стабилността на България не трябва да се променя, важно е страната ни да продължи да се облага с корпоративно подоходно облагане от 10%, да се ускори процеса по присъединяването ни към Шенген. Същото важи и за Еврозоната – тя е сигурност, стабилност и правила. Като кмет не видях никаква сигурност в предходия парламент, бизнесът също, а той е стълб на икономиката ни“, заяви Николов.


3 коментара

 1. Киро Киров юни 16, 2021 at 16:45 -  Отговор

  Драги Гербери, цялото ви управление беше хаос и корупция. Така, че вие сте в основата на хаоса , а сега ще се борите срещу това, как ще стане? И това не можете да кажете , защото нямате идеи и познание.
  Колкото до управление и упражняване на власт – забравете. Чака ви съдбата на НДСВ .

 2. Киро Киров юни 17, 2021 at 8:11 -  Отговор

  Допълнение! Прочетох много внимателно материала още веднъж.Какво се набива на очи: Тези хора(водачите на ГЕРБ) освен всичко друго са много далече в познанията си за разделението на властите и ролята на всяка власт в обществото.
  Бъркат понятия , приписват дейности задължения на местната власт на изпълнителната и законодателната и.т.н.
  Кратък урок за ограмотяване на бетонни глави:
  Законодателна власт – на база на общността,международни и други споразумения – изработва и гласува закони и ги предоставя на изпълнителната власт за прилагане и изпълнение.Контролира другите власти.
  Изпълнителна власт- осигурява националната сигурност в целият и ареал на база на вмененото и законодателство.
  Съдебна власт – осъществява общ надзор и контрол по прилагането и изпълнението на законодателството.
  Местна власт – осигурява условията за живот и развитие на местните общности ,събрани в местни агломерации.
  Стига толкова. Който иска повече да се консултира със съответната литература ( не само с “Винету”,между другото прекрасен роман).

 3. Киро Киров юни 17, 2021 at 17:30 -  Отговор

  Един анонс към редакторите на сайта. Уважаеми може ли зададете на кмета на Бургас , видния Гербаджия Николов следните въпроси: Кой и как е разрешил 200м плажна ивица в кв. Победа да се ползва само от Ромите? Кой и как е разрешил в процесната плажна ивица ромите да изградят пристанище за лодки с които нападат кораби на рейд? Новината е от национални информационни сайтове.
  Действайте.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега